طراحی و راه اندازی خط تولید کنسرو های گوشتی

طراحی و ساخت خط تولید کنسروهای گوشتی تولیدی شرکت انصار استیل

 کنسرو ها غذا‌های نیمه‌ آماده ای هستند که اگر فرصت پخت و پز نداشته باشید، گزینه بسیار مناسبی می باشند.
به طور کلی دو نوع کنسرو داریم. کنسرو های گوشتی، مانند( کنسرو تن ماهی، کنسرو میگو ،کنسرو خورشت ها، کنسرو مرغ و…) و همچنین کنسروهای غیرگوشتی ،مانند (کنسرو نخود فرنگی ،کنسرو ذرت ،کنسرو لوبیا و قارچ ،کنسرو بادمجان و…)

کنسرو های گوشتی به کنسرو هایی گفته می شود، که گوشت، ماده اصلی تشکیل دهنده محتوای داخل کنسرو می باشد.

انواع کنسروهای گوشتی:

  • کنسرو خورشت ها
  • کنسرو مرغ
  • کنسرو تن ماهی
  • کنسرو میگو
خط تولید کنسرو گوشتی

خط تولید کنسرو تن ماهی

جهت دریافت اطلاعات جامع با ما تماس بگیرید

حهت استعلام قیمت و دریافت مشاوره رایگان از گروه صنعتی انصار استیل با شماره زیر تماس حاصل فرمائید.

09131886246

مراحل تولید کنسرو گوشتی

1_ شستشو

ابتدای کار، برای تولید کنسرو، باید گوشت ها حسابی شسته و تمیز شوند.

2_ قطعه قطعه کردن گوشت

در این مرحله تیکه های گوشت را برش می زنند. تا علاوه بر آنکه گوشت‌ها را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنند ،باید استخوان های درشت گوشت را از آن خارج کنند.

3_ پخت اولیه گوشت

سپس بعد از طی کردن دو مرحله قبل، نوبت به پخت اولیه می‌رسد. در این مرحله گوشت‌ها را در دیگ بخار با فشار تقریبا atm1/2  قرار می دهند.

 4_ پاک کردن گوشت

بعد از پخت اولیه، گوشت ها باید تمیز شوند. در این صورت در این مرحله زوائدی که به گوشت چسبیده است و همینطور استخوان های ریز به جا مانده در گوشت را باید از آن خارج کنند و خیلی تمیز گوشت ها پاک شوند.

5_ پر کردن قوطی کنسرو

سپس بعد از اطمینان از مراحل قبل، گوشت های ریز شده را توسط اپراتور داخل قوطی های مخصوص کنسرو می ریزند و تا قسمتی که جا دارد آن را پر می کنند. (در این مرحله نباید قوطی ها بیش از حد پر شوند یا بیش از حد سر خالی بمانند.)

6_ اضافه کردن آب نمک و روغن

در این مرحله بر روی گوشت ها آب نمک و روغن اضافه می شود.البته بصورت جداگانه نمک و روغن را اضافه می کنند. همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، رعایت کردن خالی یا پر نبودن قوطی ها، به این دلیل است. زیرا با اضافه کردن آب نمک و روغن، اگر قوطی بیش از حد پر باشد، سرریز می شود و یا بالعکس.

7_ تخلیه هوا و بستن درب قوطی

با طی کردن مراحل قبل، نوبت به بستن در قوطی ها می رسد .در این مرحله باید همزمان با بستن در قوطی، تخلیه هوا هم صورت گیرد. برای این کار وقتی در روی قوطی قرار می گیرد ،بخار به داخل قوطی انتقال داده می شود، در این صورت با بسته شدن در قوطی، هوای داخل آن هم تخلیه می شود.

8_ استریلیزه کردن و پخت مجدد

 این مرحله را به آن اتوکلاو گفته می شود. و در آن باید عملیات استریلیزاسیون و پخت مجدد انجام گیرد. پخت مجدد گوشت ها در دمای ۱۰۷ الی ۱۱۵ درجه سانتی گراد و در فشار 1/2 اتمسفر صورت می گیرد .

9_سرد کردن قوطی

بعد از طی کردن مرحله اتوکلاو، قوطی ها را در وان آب سرد قرار می‌دهند. تا علاوه بر سرد شدن آنها، قوطی ها هم شسته و تمیز شوند.

 10_برچسب زدن قوطی ها

در این مرحله نوبت برچسب زدن قوطی ها می رسد. برچسب زدن، توسط دستگاه ماشین برچسب‌زنی صورت می‌گیرد و بعد از طی کردن آن قوطی ها وارد قرنطینه می شوند.

 11_قرنطینه کردن کنسروها

قبل از بسته بندی کردن قوطی ها، باید از سالم بودن آنها اطمینان کامل داشته باشند. مرحله قرنطینه کردن به این خاطر می باشد تا اگر موردی برای قوطی‌ها پیش آمد، مثلاً قوطی ای نشتی پیدا کرده بود آن را شناسایی کنند و بعد از طی قرنطینه، از آن قوطی نمونه گیری شود. تا از سالم بودن محصول مطمئن شوند.

 12_ بسته بندی کردن محصول

سپس بعد از تایید کردن کنسرو ها از نظر سالم بودنشان ،آنها را بسته بندی می کنند.

خط تولید کنسرو تن ماهی

خط تولید کنسرو تن ماهی

خط تولید کنسرو تن ماهی 

خط تولید کنسرو تن ماهی شامل آماده سازی ،تولید و بسته بندی می باشد. این مراحل تقریباً در تمام کنسرو های گوشتی یکسان می باشند. و ما در ابتدای مقاله آن مراحل را یک به یک تشریح کردیم. اما فرآیند  کلی تولید کنسرو تن ماهی عبارتند از:

1_یخ زدایی کردن ماهی ها (دیفراست کردن )

2_اره ماهی بر (دستگاه اره ماهی بر، باله ها، دم و سر ماهی را جدا می کند)

3_دیگ پخت( تراکم گوشت ماهی و نوع ماهی ،مشخص کننده مدت زمان و دمای دیگ پخت می باشد)

4_جداسازی( این مرحله ماهی ها به نیروی انسانی منتقل می شوند تا ضایعات شان را پاک کنند)

5_ سینی ترافیک (برای انتقال قوطی های خالی از پالت قوطی ها از سینی ترافیک استفاده می شود)

6_قوطی شوی استریل( قبل از پر کردن قوطی ها، قوطی ها باید استریل شوند)

7_ پرکن

8_ میز بازرسی و کنترل

9_ نمک و روغن ریز

10_ اگزاستر

11_دربندی

12_ قوطی شوی (قوطی ها در مسیر پرشدن کثیف می شوند ،در این صورت برای پاکسازی قوطی‌ها، این مرحله انجام می گیرد )

13_ اتوکلاو

14_ جت پرینتر (دراین مرحله چاپ اطلاعات بر روی قوطی ها ،مثل تاریخ تولید، تاریخ انقضا، قیمت و …صورت می‌گیرد)

15_ شیرینگ پک (برای حمل و نقل آسان قوطی های کنسرو ی به صورت چند تایی ،آن را شیرینگ می کنند)

حهت استعلام قیمت و دریافت مشاوره رایگان از گروه صنعتی انصار استیل با شماره زیر تماس حاصل فرمائید.

09131886246

خط تولید کنسرو خورشت ها

مراحل خط تولید کنسرو خورشت ها شبیه کنسرو های گوشتی می باشند. فقط در بعضی مراحل با یکدیگر فرق دارند. یا بهتر بگویم بعضی مراحل اضافه می گردد .

خط کنسرو گوشتی جهت خط خورشت ها( مرغ ،بلدرچین ،گوشت و محتویات تکمیلی خورشت) عبارتند از :

1_خلال کن گوشت ها

2_ پوست گیر محصولات

3_پاتیل گردان

 

خط تولید کنسرو میگو

برای کنسرو کردن میگو، از میگوهای ریز پرورشی استفاده می کنند. برای این کار میگوها را آغشته به روغن، سس گوجه فرنگی و آب نمک می کنند. مراحل تولید کنسرو میگو شبیه آماده سازی کنسرو های گوشتی می باشد .فقط نکته‌ای که باید در نظر گرفت تا به بهترین روش میگوها را کنسرو کرد، این است که باید پخت اولیه در دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲ دقیقه در آب نمک با غلظت ۸ درصد انجام گیرد. سپس عمل اتوکلاو را به مدت ۱۲ دقیقه در دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد انجام داد.

5/5 - (3 امتیاز)