پس انجام کار روزانه و سختی در طول روز لذت آماده کردن یک غذای نیمه آماده و یا آماده در ماکروویو خیلی بهتر از پخت و پز غذا می باشد . هیچ انكاری وجود ندارد كه غذای آماده سریع ، آسان و اغلب بسیار ارزان می باشد. در زندگی سریع روزانه ما ، زمان کمتری به تهیه وعده های غذایی اختصاص می یابد. در نتیجه ، مصرف وعده های غذایی آماده مانند غذاهای از پیش آماده وبسته بندی شده در فروشگاه های مواد غذایی و رستوران های فست فود ، افزایش یافته است .
فهرست محتوا
خط تولید مواد غذایی نیمه آماده
یک بسته بندی مناسب برای غذاهای نیمه آماده و منجمد، باید بتواند در مدت زمانی مشخص و البته با قیمتی منطقی، محصول شما را در برابر عوامل محیطی محافظت کند.
مواردی که هنگام انتخاب نوع بسته بندی محصولات منجمد باید در نظر داشته باشید از این قرار است:
۱- اکسیژن هوا
محصول غذایی اگر در معرض اکسیژن قرار بگیرد، خیلی زود کیفیت خودش را از دست میدهد و به اصطلاح بیات میشود.
۲- از دست دادن رطوبت
اگر محصول رطوبت خودش را از دست بدهد، خشک میشود و دیگر کیفیت اولیه را نخواهد داشت.
۳- از بین رفتن بو و طعم
با منجمد شدن محصول، همیشه این امکان وجود دارد که طعم و بوی محصول از بین برود. برای حفظ خریداران و افزایش نرخ فروش، باید از نوعی بسته بندی استفاده کنید که بتواند خوشمزگی و عطر و بوی محصول شما را حفظ کند.
۴- نفوذ میکروارگانیسمها به محصول
اگر بسته بندی نتواند بهداشت محصول را تضمین کند، کار شما سخت میشود. رعایت بهداشت محصول شرط اول تولید است.
- آسیب فیزیکی
هیچکس محصولی که بسته بندی آن آسیب دیده، نمیخرد. به همین علت، بهتر است مراقب باشید جنس بسته بندی به گونهای نباشد که در مسیر خط تولید مواد غذایی تا فروشگاه باز شود.
- نور خورشید
نور خورشید راحت میتواند محصول شما را فاسد کند. به همین دلیل از ویژگیهای یک بسته بندی مناسب این است که مانع رسیدن نور به محتویات بسته شود.
علاوه بر محافظت از این عوامل، خیلی خوب است که این بسته بندی بتواند به سرعت گرمای داخل محصول را به بیرون انتقال دهد تا محصول سریعتر منجمد شود.
از طرفی ظاهر بسته بندی باید به اندازهای جذاب باشد که بتواند فروش محصول را تضمین کند. هیچکس برای خرید یک بسته بندی با دوام اما زشت، هزینه نمیکند. همچنین این بسته بندی باید راحت باز شود و بعد از استفاده، راحت هم بسته شود.
خط تولید غذاهای منجمد و نیمه آماده
با تهیه این امکانات میتوانید خط تولید غذای منجمد خود را راهاندازی کنید. به طور کلی خط تولید مواد غذایی چنین محصولاتی به این شکل است. توجه داشته باشید امکان دارد در بعضی محصولات، روند تولید کم یا زیاد شود.
۱- آمادهسازی محصولات گوشتی
۲- آمادهسازی محصولات غیرگوشتی
۳- چرخ کردن گوشت
۴- مخلوط کردن
۵- شکل دادن (قالبگیری)
۶- آردزنی اولیه
۷- لعاب زنی
۸- آردزنی نهایی
۹- سرخ کردن
۱۰- منجمد کردن سریع
۱۱- بسته بندی
۱۲- انتقال به سردخانه
معرفی ماشین آلات خط تولید صنایع غذایی
هر کدام از دستگاههای این خط تولید صنایع غذایی انواع مختلفی دارند. در این مقاله ما به بررسی دستگاههای بسته بندی مواد غذایی نیمه آماده و منجمد میپردازیم. انواع مختلفی از ماشینآلات و دستگاهها وجود دارد که میتوانید برای بسته بندی محصولات خود از آنها استفاده کنید. با توجه به شرایط خودتان میتوانید یکی از این دستگاهها را انتخاب کنید. به طور کلی میتوان این دستگاهها را به دو گروه تقسیم کرد:
۱- انواع دستگاههای شرینک پک شامل شرینک پک کابینی، پلی اتیلن، نیمه اتومات و تمام اتوماتیک.
۲- انواع دستگاههای سیل وکیوم شامل سیل وکیوم نیمه اتومات، تمام اتوماتیک و سیل رومیزی.
در ادامه از بین دو نوع دستگاههای شیرینگ پک و سیل وکیوم، به بررسی دستگاه سیل وکیوم میپردازیم.
نحوه کار با دستگاه بسته بندی سیل وکیوم
دستگاههای سیل وکیوم در سه مدل نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک و سیل رومیزی ساخته میشوند. این دستگاهها نیاز به اپراتور متخصص ندارد. یک اپراتور ساده با کمی آموزش ابتدایی میتواند با این دستگاهها کار کند.
از دستگاههای سیل وکیوم برای بسته بندی انواع غذاهای منجمد و نیمه آماده میتوان استفاده کرد:
– فرآوردههای گوشتی مانند گوشت گاو، گوسفند، گوشت چرخکرده، مرغ، ماهی و سایر آبزیان
– مواد پروتئینی مانند انواع سوسیس و کالباس، همبرگرهای نیمه آماده، ناگت و محصولات مشابه
نحوه کار با دستگاههای تمام اتومات سیل وکیوم
این دستگاهها به شکل خطی عمل میکند. محصولات مورد نظر به شکل صف، آرام آرام وارد دستگاه میشوند. سرعت بسته بندی محصولات قابل تنظیم است. روند کار این دستگاهها به این شکل است که بستهها وارد دستگاه میشوند. دستگاه با استفاده از پمپ وکیوم، هوای داخل بسته را خالی میکند و در صورت نیاز، گاز Co2 و N2 را به داخل بسته پمپاژ میکند. این گازها مانع از فاسد شدن محتویات داخل بستهها میشوند. همچنین مانند سدی نامرئی از مواجهه کالای شما با هوای آزاد جلوگیری میکند.
نحوه کار با دستگاههای نیمه اتومات سیل وکیوم
دستگاه نیمه اتومات کمی بیشتر نیاز به اپراتور دارند. این دستگاهها دیگر به شکل خطی نیستند بلکه یک سینی چرخان دارند. اپراتور محصول را در قالب سینی میگذارد و با چرخاندن سینی، محصول را وارد دستگاه میکند. دستگاه شروع به وکیوم کردن محصول میکند و اپراتور میتواند در این فاصله، محصول بعدی را در قالب دوم سینی قرار بدهد. با آماده شدن محصول داخل دستگاه، اپراتور دوباره سینی را میچرخاند و محصول جدید وارد دستگاه میشود.
نحوه کار با دستگاههای سیل رومیزی
در سیل رومیزی خبری از سینی چرخان نیست. اپراتور محصول را در قالب دستگاه قرار میدهد و دستگاه کارش را شروع میکند. با تمام شدن فرایند بسته بندی، اپراتور محصول آماده را برمیدارد و بسته بعدی را در دستگاه میگذارد.
حرف اخر خط تولید مواد غذایی نیمه آماده
در آمریکا به غذای آماده TV Dinner می گویند که از نام یک محصول غذایی با برند TV Brand Frozen Dinner گرفته شده است. در ایالات متحده برای تمام غذاهای نیمه آماده یا منجمد که از سوپر مارکت خریده شده و در خانه گرم می شوند، اصطلاح TV Dinner به کار می رود.
غذاهای نیمه آماده در ابتدا در ظروف آلومینیومی مرسوم شدند اما امروزه ظروف پلاستیکی قابل استفاده در مایکروویو رایج تر هستند.
فرایند انجماد مزه غذا را می کاهد؛ بنابراین غذاهای نیمه آماده برای جبران بد بودن طعمشان، به شدت با افزودن نمک و چربی فراوری می شوند. علاوه بر این، نگهداری طولانی مدت غذاهای آماده طبخ مستلزم استفاده از تکنیک هیدروژنه کردن روغن های گیاهی برای برخی از موارد (به طور معمول دسر) است. روغن های گیاهی هیدروژنه سرشار از چربی های ترانس هستند و نشان داده شده است که اثر نامطلوبی بر قلب و عروق دارند. ارزش غذایی غذاهای نیمه آماده کم است و نیاز به مواد نگه دارند دارند.