راز تولید بهترین کمپوت صنعتی
تولید بهترین کمپوت صنعتی، نیازمند رعایت چند مورد اصلی است که عبارتند از:
۱. انتخاب میوههای تازه و با کیفیت: برای تهیه کمپوت صنعتی باید از میوههای تازه و با کیفیت استفاده کرد. برای این منظور باید میوهها را در فصول موجود بازار تهیه کرد و برای استفاده در فصلهای دیگر، آنها را منجمد کرد.
۲. تهیه سس: برای تهیه کمپوت صنعتی باید از سس میوه استفاده کرد. برای تهیه سس میوه باید میوهها را با آب و شکر پخته و سپس آن را به صورت پوره ریزی کرد.
۳. محافظت از رنگ و عطر میوه: برای حفظ رنگ و عطر میوه در کمپوت، باید به دمای مناسبی پخته شود و در زمانی که حرارت بیش از حدی ایجاد نشود.
۴. استفاده از مواد نگهدارنده: برای حفظ کیفیت کمپوت باید از مواد نگهدارنده مانند اسید سیتریک استفاده کرد.
۵. تمیز کاری و بهداشت: برای تولید بهترین کمپوت صنعتی، باید محیط کار تمیز و بهداشتی باشد و از محافظت از کمپوت در برابر آلودگی خارجی و عفونت جلوگیری شود.
با رعایت این موارد میتوان بهترین کمپوت صنعتی را تولید کرد.
کمپوت (Compote) میوه ای است که در شربت قند یا شکر به همراه ادویه پخته شده و از انواع آن میتوان به کمپوت آلبالو، کمپوت هلو،کمپوت زردآلو، کمپوت به، کمپوت توت فرنگی، کمپوت تمشک، کمپوت سیب، کمپوت گلابی، کمپوت گوجه اشاره کرد.
در واقع ریشه این دسر خوشمزه در قرن هفدهم و کشور فرانسه است. در زبان فرانسوی واژه کمپوت به معنای مخلوط است زیرا ترکیبی از میوه کامل یا خردشده و شربت است. میوه درسته در آب به همراه شکر و ادویه پخته میشود. اما پس از گذشت سالها، امروز کمپوت بخشی از فرهنگ آشپزی بسیاری از کشورهای مرکزی، شرقی، اروپای جنوبی و خاورمیانه است که به عنوان یک نوشیدنی شیرین غیر الکلی و یا دسر است که بسته به فرهنگ و فصل ممکن است سرد و گرم سرو میشود.
کمپوت یکی از خوراکی های صنعتی است که در میان افراد از محبوبیت زیادی برخوردار است. معمولا افراد به خصوص افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند و کودکان کمپوت را بهتر از میوه خام تازه می خورند که به علت دارا بودن ویتامین، مواد مغذی و فیبر لازم برای سلامتی نیز مفید است.
نکات مهمی که باید قبل از ورود به مرحله تجاری کمپوت صنعتی در نظر داشته باشید:
نحوه پخت ، تهیه و فرمولاسیون کردن این دسر خوشمزه از نکات خاصی برخوردار است که عدم توجه به آنها باعث پایین آمدن کیفیت آن میشود. پس اگر قصد دارید به صورت تجاری وارد این حوزه شوید و به صورت صنعتی ؛کمپوت ،تولید و بسته بندی کنید حتما از دستگاه های مورد تایید استفاده کنید. نکات بسیاری در این زمینه هست که باید حتما به آنها توجه کنید که در ادامه به چند مورد آن اشاره میکنیم:
- بسیاری از مراحل تولید مربا و کمپوت شبیه هم است اما به یاد داشته باشید توجه به اندازه شکر و تازه بودن میوه را باید در نظر گرفت، هنگام پخت کمپوت، باید سعی کرد که شربت آن زیاد جوش نیاید، زیرا ماده اصلی آن یعنی میوه زود له شده و فرم تکههای میوه از بین خواهد رفت و حالت وارفتگی به خود خواهد گرفت که مورد پسند مشتری نخواهد بود.
- نکته دیگر توجه به ماشین آلات خط تولید و بسته بندی کنسرو کمپوت با ظرفیتهای متفاوت برای میوه های دانهدار ( سیب و گلابی ) و میوههای دم دار ( آلبالو و گیلاس ) است.
- توجه به نکات بهداشتی و شستشوی مناسب میوهها و استرلیزه کردن ظروف شیشه یا قوطی کمپوت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
سخن آخر:
در دنياي امروز براي رشد و توسعه در صنعت، نياز به بهره برداري از كليه عوامل از جمله گردآوري پيشرفته ترين تجهيزات و فنآوري روز و دانش فني به همراه متخصصان و مديريت حرفهاي مي باشد. در اين راستا ما بر آن شدیم تا در راه توسعه و پيشرفت صنعت كشور عزيزمان ايران و در جهت خود كفايي هر چه بيشتر، تمام توان خويش را به كار گيريم و با تلاش و پشتكار پرسنل متعهد و توانمندمان و با استفاده از دانش و فن آوري روز دنيا در راه توليد دستگاههاي بسته بندي در زمينه مواد غذايي از جمله ماشین آلات خطوط تولید و بسته بندی کمپوت گام برداريم.